. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Akademik, kültürel, ders ve çocuk kitaplarıyla herkesin ihtiyacını karşılayacak kapasitede 50 Bin den fazla zengin kitap çeşidi, geniş, sakin ve huzurlu okuma ortamı...
Prof.Dr.A. İhsan ÇATALTAŞ 12 Temmuz 1927 tarihinde İstanbulda doğmuştur. 1946 yılında askeri öğrenci olarak başladığı İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi, Kimya Enstitüsünden 1950 yılında Kimya Yük. Mühendisi olarak mezun olmuştur. 1955 yılında Hipoklorit İyonunun İyonik Bozunmasına Nikel, Kobalt Oksitlerinin Katalitik Etkisi isimli tez ile İstanbul Üniversitesinden Fiziko Kimya dalında Doktor ünvanını almıştır.
1957 yılı başlarında AID bursu ile Amerika Birleşik Devletleri Nebraska Üniversitesinde araştırmalar yapmıştır. 1964 yılında Asetik Asit-Su-Metil Hegzan Üçlü Sisteminin Faz Diyagramı isimli tez ile Üniversite Doçenti ünvanını almıştır, Periyodik Tablo ve Elementler isimli ilk telif kitabını yayınlamıştır. 1964 yılında ordudan ayrılmış ve İstanbul Teknik Üniversitesinde Kimya Fakültesinde Kimya Mühendisliği Esasları Kürsüsünü kurmuştur.
1971 yılında Üniversite Profesörü ünvanını almıştır. 1982 yılına kadar kesintisiz başkanlığını yaptığı Kimya Mühendisliği Esasları Kürsüsünün Kimya Mühendisliği alanında çağdaş eğitim verecek düzeye erişmesini sağlamıştır. 1982 yılından itibaren, önce Temel İşlemler ve Termodinamik ve daha sonra da Temel İşlemler Anabilim Dalları Başkanlığını üstlenmiştir.
Prof.Dr.A.İhsan ÇATALTAŞ onun üzerinde doktora, yirmibeşin üzerinde yüksek lisans tezi yönetmiş ve çevre kirliliğinden, yeraltı zenginliklerimize kadar geniş bir yelpazeyi kapsayan çeşitli alanlarda kimya sektörüne katkıda bulunmuştur.
Türkçe temel meslek kitapları yazmış ve tercüme etmiştir. Bu kitaplar bugün yurt çapında, Türkçe eğitim yapan tüm kimya mühendisliği bölümlerinde temel ders kitabı olarak kabul edilmektedir.
Yaşamının son yıllarında büyük bir özveri ile çalışarak Gıda Mühendisliği Bölümünü kurmuştur. Temel kitapların tercümesine yeni bölümünde de devam etmiştir.
Prof.Dr. A.İhsan ÇATALTAŞın yerli, yabancı dergilerde yayınlanmış, yurtiçi ve yurtdışı kongre ve sempozyumlara sunulmuş 50den fazla çalışması bulunmaktadır. Sınai Stokiometri (telif), Kimya Mühendisliğine Giriş (tercüme), Kimya Endüstrisinde Organik Prosesler 1 ve 2 (tercüme), Kimyasal Proses Endüstrileri 1 ve 2 (tercüme) ve Gıda İşletme Mühendisliği (tercüme) kitapları bugün Kimya ve Gıda Mühendisliği disiplinlerinde müracaat kitapları olarak kabul edilmektedir.