. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Akademik, kültürel, ders ve çocuk kitaplarıyla herkesin ihtiyacını karşılayacak kapasitede 50 Bin den fazla zengin kitap çeşidi, geniş, sakin ve huzurlu okuma ortamı...
R. Ertan Anlı 1962 yılında Ankarada doğdu. Ankara Öğretim Derneği Tevfik Fikret Lisesini bitirdi. 1985 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Teknolojisi Bölümünden mezun oldu. 1988 yılında aynı bölümün Fermantasyon Teknolojisi Biriminde yüksek lisansını tamamladı. 1988-1994 yılları arasında Kavaklıdere Şarapları AŞde üretim yetkilisi olarak çalıştı. Fransanın Bourgogne ve Bordeaux bölgelerinde şarap tadımı üzerine uzmanlık eğitimi aldı. 1997 yılında Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünde Emir, Narince ve Hasandede Üzümlerinden Şeri Tipi Şarap Üretimi konulu doktora çalışmasını tamamladı. 1988-1999 tarihleri arasında TÜBİTAK-NATO B1 bursuyla gittiği Fransada, Université Bordeaux II, Faculté dOnelogiede Türk Kırmızı Şaraplarının Fenolik Yapısı üzerine doktora sonrası çalışma yaptı. 1999 yılında Doçent unvanı alarak Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaya başladı. Şarap Bilimi ve Teknolojisi üzerine lisans ve yüksek lisans düzeyinde dersler verdi. Türkçe ve yabancı dilde 50yi aşkın araştırma ve makale ile ulusal ve uluslararası sunum hazırladı. Prof. Dr. Işıl Fidanla birlikte yazdığı Özel Şaraplar 2000 yılında, Yüksek Alkollü İçkiler 2002 yılında ve kendi yazdığı Ansiklopedik Şarap Sözlüğü ise 2005 yılında yayımlandı.
Anlı, OIV (Office International de la Vigne et du Vin) patronajı altında düzenlenen 1991, 1992, 1993, 1995 ve 1997 uluslararası Ürgüp ve İstanbul şarap yarışmalarında tadım jürisinde görev aldı. Akşam gazetesinin Pazar ekinde Gurme başlıklı köşede popüler içki kültürü yazıları yazdı. Kurucu üyelerinden olduğu İstanbul Şarap Dostları Derneğinin tadım yöneticiliğini yapmaktadır. Fransızca, İngilizce ve İspanyolca bilen Anlı, Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.